Sisällys


Opas on nyt valmis, joten nauttikaa!
Päivitetty viimeksi: 21.11.2007 klo 18.06


Kuka haluaa
neoMiljonääriksi?

Haluat siis neoMiljonääriksi, guest?
Astu siis suoraan tähän ihmeelliseen tee-se-itse,
kaikki-mitä-haluat-tietää-ja-vielä-lisää, askel-askeleelta
oppaaseen, joka opastaa sinut neoMiljonäärien tielle!


Tämä opas on käännös Atablicyonin oppaasta.
Minulla on lupa kääntää opas suomeksi ja olen hyvin
kiitollinen tästä kunniasta, joka minulle on suotu.
Älkää tulko siis syyttämään kopioinnista, sillä tämä
opas on saanut siunauksensa sen alkuperäiseltä tekijältä.
Oppaassa on lisäksi myös omia ajatuksiani ja ohjeitani.

En kuitenkaan opasta sinua varastamaan lemmikkini sivua!

Jos seuraat näitä yksinkertaisia ohjeita (tai ainakin osaa niistä), ei aikaakaan kun huomaat neopankkitilisi saldon kasvaneen! Uit rahameressä kuin Roope Ankka konsanaan! Katselet hyvin ansaittuja rahavuoriasi! Kuulostaako hauskalta? Selvä. Anna ahneuden päästä valloilleen!

Ethän vain kopioi, ethän?


Varoitus plagioinnista

Lemmikkien sivut eivät olet "vapaita" kopioitaviksi.
En anna sinulle lupaa kopioida työtäni. Olethan lukenut
sivuston säännöt.
Using materials created by someone else without
their express written permission to do so is not allowed.
Eli toisen tekemän materiaalin käyttäminen ilman tekijän
kirjallista lupaa on kielletty. Tämä materiaali on minun
tekemääni, eikä sinulla ole minun kirjallista lupaani
käyttää sitä. Jos näet jonkun kopioivan sivultani, niin
olethan kiltti ja neomailaat minulle ja kerrot siitä.
Tämä sivu on käännös Atablicyonin alkuperäisestä oppaasta.
Myös omia ohjeitani on lisätty mukaan.


Viralliset yhteistyökumppanit

Tässä ovat käyttäjät, joilla on virallinen lupa kääntää Atablicryonin sivu omille kielilleen:

snoepkous (saksaksi)
tuskianna_happening (ranskaksi)
shabin5215 (norjaksi)
crisis_star (ruotsiksi)
Tipsuli_ (suomeksi)

Tässä linkki alkuperäiseen oppaaseen:
alatyr13 (englanniksi)

Nyt kun kaikki lakipykälät ovat alta pois on aika siirtyä tienaamaan NP:itä!
Pysy tarkkana, sillä tahti on aika tiivis...

Tiivistelmä

Tässä osassa kerrotaan kaikki tämän oppaan pääkohdat ja perusstrategiat. Tämä osa on kaikille niille, jotka väittävät etteivät he "ymmärrä" opasta. Tämän helpommaksi se ei muutu. Jos haluat lukea aiheesta tarkemmin, klikkaa vain vasemmalla olevista linkeistä.

Pääasia #1: ÄLÄ VARASTA TOISTEN SIVUJA!

Salaisuudet? Ei ole mitään salaisuuksia ansaita NP:itä. Se että et ole vielä ansainnut niitä ei tarkoita, että olet kykenemätön siihen. Pelaa viisaasta, työskentele ahkerasti ja sinusta tulee neoMiljonääri ennenkuin huomaatkaan.

En ole täällä...

Askel 1: Pelit Pelaa pelejä. Vaikka et "pitäisikään" niistä pelaa silti. Niistä saat Np:itä olit sitten hyvä tai huono niissä. Pelaa pelejä--täällä on yli 150 peliä ja ne kaikki antavat sinulle NP:itä. Sanon sen vielä kerran--pelaa pelejä. Pääsitkö jo kärrylle? :)

Ei näiden lukeminen tee sinusta huonoa ihmistä...

Askel 2: Säästä Älä tuhlaa enempää kuin on pakko. Pidä NP:si pankissa. Jos lemmikkisi on sairas vieraile Healing Springs:ssä Faerielandissä 30 minuutin välein kunnes lemmikkisi on kunnossa.

...se tarkoittaa vain, että olet nuuskija (:P)

Askel 3: Ilmaiset Hanki ilmaista tai halpaa tavaraa ja myy se. Halpa on hyvää; ilmainen parasta. Klikkaa vasemmalla olevaa linkkiä nähdäksesi kaikki ilmaiset jutut.

Lemmikkien sivut eivät ole ilmaisia.

Askel 4: Osta Osta tavaroita Neopian kaupoista ja myy ne kalliimmalla; se on restockausta. Hinnoittele Shop Wizardin mukaan.

Hinta Wizardin mukaan. Olen tosissani.

Step 5: Myy Myy kaikki. Hinnoittele aina Shop Wizardin mukaan. Älä laita kauppaasi ärsyttäviä vilkkuvia juttuja; siitä ei saa muuta kuin päänsäryn.

Älä myöskään varasta toisten sivuja; se antaa sivulle laillisen päänsäryn.

Askel 6: Vaihda Käytä Trading Postia tavaroille, joiden arvo on yli 100000 tai jos haluat myydä useita tavaroita samanaikaisesti. Käytä myös huutokauppaa pääasiassa tavaroille, joiden arvo on yli 100000. Kukaan ei halua huutaa roskaa ja se vie vain tilaa arvokkaammilta esineiltä.

Kukaan ei halua roskaa. Totta.

Askel 7: Haasteet Aikarajoitetut haasteet(Quests) saattavat antaa joskus tavaroita, jotka myyvät hyvin. Mutta ole viisas--suurin osa ei. Älä pelkää epäonnistua.

Taelia on erityisen vaativa.

Step 8: Lisää TNT(The Neopets Team) on tehnyt NP:den tienaamisen helpoksi--vieraile sponsoreiden sivuilla, osallistu kilpailuihin, raaputa tai myy arpoja, sekä paljon muuta.

Riikka oli melko vaativa kirjoittaessaan tätä.

Askel 9: Älä Älä scammaa toisia käyttäjiä; joku ilmiantaa sinut ja menetät käyttäjätilisi. Älä yritä huijata; Neopets ei ole vaikea peli, joten miksi pitäisi? Lisäksi huijaamisesta jää aina kiinni. Älä ruinaa. Ansaitse omat NP:si. Niin kaikki muutkin tekevät.

Ruinaaminen on TODELLA rumaa.

Tässä olikin tiivistelmä NP:iden tienaamisen perusteista. Työskentele ahkerasti; pelaa viisaasti. NP:iden tienaaminen ei ole vaikeaa. Lue nyt opas loppuun. Sen jälkeen tiedät kaiken minkä minäkin ja "...tieto on puoli taistelua!

Salaisuudet!

Tätä et ole ehkä kuullut aikaisemmin

Suurin osa epäonnistuu NP:iden hankkimisessa, koska he aloittavat väärältä pohjalta. He olettavat, että vain tietyt ihmiset, jotka tietävät kaikki "salaisuudet" voivat menestyä. He olettavat, että koska eivät tiedä näitä salaisuuksia, että koska eivät ole näitä tiettyjä ihmisiä, eivät voi tietenkään "koskaan" ansaita riittävästi NP:itä. Tai ehkä he ajattelevat, että Neopiassa on vain tietty määrä NP:itä ja "rikkailla" ihmisillä on jo ne kaikki, joten he eivät voi saada niitä.

Ja toiset yrittävät varastaa toisten sivuja (-_-#)

Nämä ihmiset ovat luultavasti joskus yrittäneet tienata NP:itä aikaisemmin, mutta koska eivät oleet päässeet tarpeeksi pitkälle tarpeeksi nopeasti, he vain luovuttivat. No, nyt minä olen täällä muuttaakseni tuon hävinnyt-ennenkuin-aloittanutkaan asenteen. Aion kertoa teille kaikki nuo "salaisuudet" joita ilman uskotte jääneen. Ja aion todistaa, että myös sinä voit olla neoMiljonääri.

Tällä työllä on copyrightit. Se tarkoittaa, että kopiointi KIELLETTY!

Aivan ensimmäinen asia, joka sinun täytyy ymmärtää on se, että miljoonien NP:iden ansaitseminen ei ole jotain mitä vain muutamat saavuttavat. Kuka tahansa voi tehdä niin, olit sitten aivan uusi tällä sivustolla tai sitten ollut täällä vuosia; olit sitten pelannut yhden tunnin tai 24 tuntia päivittäin. Kyllä, juuri sinä voit tehdä tämän.

Kyllä, sivulla on paljon piiloitettuja viestejä.

Kyllä, sivulla on paljon tietoa, ja kyllä, suurin osa vaatii paljon työtä, jotta saadaan tuloksia! Valinta on sinun; joko käytät aikaa ja teet töitä saadaksesi mahtavia tuloksia, vai aiotko rypeä itsesäälissä ja murehtia riittämättömyyttäsi? (Kuka arvaisi, että Neopets opettaa sinulle elämää? Nyt voit sanoa vanhemmillesi, ettet ole vain tuhlaamassa aikaasi ja heidän rahojaan.)

Me molemmat tiedämme, että nyt ainakin tuhlaat heidän rahojaan

Jos uskottelet itsellesi, ettet koskaan tule tienaamaan yhtään niin silloin et varmasti tienaakaan. Mutta jos olet itsevarma sinusta tulee neoMiljonääri ennen kuin huomaatkaan. Minä ainakin uskon kuulevani sinusta vielä paljon mahtavia juttuja. Se kuinka kauan pelaat tätä peliä on aivan sinun oma päätöksesi.

w-('u')-w

Käytetäänpä hieman visualisointia, jotta nähdään kuinka pieni NP määräsi voi kasvaa suureksi kasaksi ajan kanssa. Suurin osa luovuttaa nopeasti katsomatta tulevaisuuteen. He eivät näe tuloksia tarpeeksi nopeasti, joten he olettavat ettei tuloksia ole tulossakaan. Tässä näemme kuinka ansaitsemalla pienenkin määrän päivässä saat tuloksia, kun jaksat vain säästää.


Päivittäiset NP:t Tulos: 1 Kuukausi Tulos: 1 Vuosi
100 NP 3,000 NP 36,500 NP
1,000 NP 30,000 NP 365,000 NP
2,740 NP 82,200 NP 1,000,100 NP
5,000 NP 150,000 NP 1,825,000 NP
10,000 NP 300,000 NP 3,650,000 NP

Miltä nyt näyttää? Jo pienellä panoksella (alle 3000 NP/päivä) ansaitset yli miljoonan vuodessa. Et tietenkään halua odottaa vuotta saadaksesi miljoonan, mutta älä hätäile--on olemassa tapoja ansaita NP:itä nopeammin. Siitähän tämä koko sivu kertoo! Aion kertoa sinulle kaikista tavoista ansaita lisää NP:itä.

Bobuste syö sinut jos kopioi tämän sivun.

Kun aloitin NP:iden keräämisen huomasin, että ansaitsin vain pienen määrän päivässä. Mutta kun opin lisää tapoja kasvattaa tilini saldoa ja harjoittelin niitä, huomasin että aloin ansaitsemaan yhä enemmän päivittäin.

Et saisi varastaa työtäni.

Joten. Kuinka aiot tehdä sen? Tarvitset tietenkin suunnitelman. Jos sinulla on suunnitelma ja noudatat sitä, olet jo hyvillä jäljillä. Ensimmäiseksi sinun pitää päättä kuinka paljon haluat tienata vuodessa tai kuukaudessa. Sitten laske kuinka paljon sinun pitää tienata päivässä päästäksesi tavoitteesi. Seuraavaksi kirjoita paperille päivän tavoitteesi ja pidä paperi lähellä tietokonettasi. Muista katsoa paperia päivittäin ja kysy itseltäsi "mistä nuo kaikki NP:t tulevat?" Ne eivät kasva puissa. (Tai itseasiassa kasvavat...tai älä välitä siitä). Nyt sinulla on tavoite ja tässä oppaassa kerrotaan kaikki tavat joilla voit päästä tavoitteesi. Valitse tapa, joka toimii parhaiten sinulla ja mene ja ansaitse ne NP:t. :)

Salaisuus on, että... ei ole mitään salaisuutta!

Muista, että vaikka onkin tapoja, joilla ansaita NP:itä nopeammin, ei ole "huijauksia" tai "salaisuuksia" joita sinulle ei kerrota. Se on totuus. Pelaajilla, joilla on paljon NP:itä tai hienommat lemmikit, ei ole mitään "takaovia" peleihin--ei edes Premium käyttäjillä. Me kaikki pelaamme kuten tekin, klikkaus klikkaukselta eteenpäin. On kuitenkin tapoja pelata viisaammin ja se on se mitä toivon, että opit lukiessasi tätä sivua. Joten nyt on aika alkaa oppia miten niitä NP:itä oikein tienataan!

Askel 1: Pelit

Suurin osa haluaa tietää "helpoimman" tavan ansaita NP:itä. Kaikista yksinkertaisin tapa on pelata pelejä. Idea on hyvin yksinkertainen--pelit antavat sinulle NP:itä kun pelaat niitä, joten pelaamalla enemmän saat enemmän NP:itä! Yllättyisit kun huomaisit kuinka moni aliarvioi tätä helppoa tapaa tehdä lisää NP:itä.

Tipsuli teki paljon työtä sivun eteen, joten älä varasta.

Minä myönnän ensimmäisenä, että en aina jaksaisi pelata pelejä. On kuitenkin paljon muita tapoja ansaita paljon nopeammin, ainakin minun mielestäni. Et kuitenkaan pääse mihinkään ilman kunnollista alkupääomaa. Kuten eräs viisas mies joskus sanoi: "Sinulla on oltava kultaa saadaksesi kultaa." Joten ei muuta kuin pelaamaan. Jos olet saanut jo tarpeeksi alkupääomaa ja haluat omistautua muille tavoille ansaita, voit jättää peli-päivät taaksesi.

Pelaa silti pelejä

Tämä on tietenkin yksi ilmiselvä tapa, mutta olen nähnyt liian monen valittavan, että he eivät ole tarpeeksi "hyviä" missään pelissä tai eivät "pidä" mistään pelistä. No arvaa mitä? Pelit eivät välitä oletko hyvä niissä tai et pidä niistä--ne antavat sinulle silti NP:itä! Jos lähetät pisteet, ansaitset aina jonkin verran NP:itä ja se on aina enemmän kuin sinulla oli aikaisemmin. Lopeta valittaminen ja ala pelata. Kaiken ajan, jonka valitat voisit käyttää tienaamiseen.

Tämä ei ole sinun työsi; älä kopioi sitä.

Mutta minulla ei ole Flashia ja/tai Shockwavea. En voi pelata mitään pelejä koneellani," sanot. Ei pelkoa, ystävä. Minulla on ratkaisu. Kaksikin oikeastaan--joko lataat Flashin ja/tai Shockwaven (ne ovat ilmaisia ja täysin turvallisia--ei viruksia tai muuta, joka huolestuttaisi vanhempiasi), tai pelaa pelejä, jotka eivät vaadi niitä. Kaikki pelit eivät vaadi! Jos voit kirjoittaa foorumiin tai kuljeskella ympäri Neopiaa, voit pelata ei-Flash pelejäkin. Ja kun Flash peleissä pisteraja on 1000/peli(3000/pvä), suurimmassa osassa ei-Flash pelejä raha on 5000/pvä. Heipä hei, rakkaat NP:t! Bonus pelatessa ei-Flash pelejä? Koska sivu latautuu useammin sinulla on suurempi mahdollisuus löytää Ramdom Events, josta voit saada myöskin NP:itä tai tavaroita.

Miksi varastat työtäni? Tee oma!

Parhaat pelit

Muuta sinun ei tarvitse tehdä kuin suunnata Games Roomiin. ja valita peli. Siellä on kaikki pelit on jaoteltu omiin luokkiinsa: toiminta, seikkailu, kortti, pelatuimmat, uusimmat ym. Lisäksi päivittäin yksi Feature Game, josta saat tupla-NP:t.

(u_u) Ja vieläkin joku kopioi...

Paras peli riippuu itseasiassa sinusta. Itse en pidä hirveästi mistään ns. ampumapeleista, joten omia lemppareita on mm. Destruct-O-Match II, Meecha Chase II ja Dubloon Disaster. Noita pelejä pelaan usein päivittäin. Joskus innostun pelaamaan muitakin pelejä. Pidän noista peleistä yleensä sen takia, että niistä saan kerättyä usein aika paljon NP:itä. Keksi itse pelit, joissa pärjäät, älä kysy missä muut pärjäävät. Luultavasti jokaisella on omat suosikkinsa, joissa he pärjäävät suhteellisen hyvin.

Jos luet tätä, joku kopioi Riikan työn :K

Sinun täytyy ehkä kokeilla eri pelejä, jotta löydät ne tietyt pelit, joiden pelaamisesta nautit. On niin paljon pelejä, että varmasti löydät muutaman pelin joista pidät ja joista saat hyvät pisteet. Äläkä unohda kokeilla välillä jotain uutta, joka kerta saat aina vähän lisää NP:itä saldoosi. Muista pitää silmällä Sponsoreiden pelejä; suurin osa niistä on naurettavan helppoja, etenkin persoonallisuustestit. On olemassa jopa avatar, joka kannustaa sinua pelaamaan pelejä; jos lähetät pisteet 250 pelissä, saat avatarin! (Se vie kyllä paljon aikaa, mutta ei se haittaa. Sinulla ei ole mikään kiire :D)Itselläni on kaksi syytä joiden takia pelaan--joko pelaan pelejä, joista pidän, enkä välitä paljonko NP:itä saan tai sitten pelaan kunnes saavutan tietyn pistemäärään saadakseni tietyn määrän NP:itä. Yllätyt kun huomaat kuinka nopeasti voit tienata 5000 - 10000 NP:tä päivittäin pelaamalla vain muutamaa peliä. Älä unohda, että jos pärjäät pelissä todella huonosti, voit aina ottaa uudestaan eikä sinun tarvitse lähettää pisteitä. Yrität vain uudestaan ja yrität pärjätä paremmin. Pelattuasi tarpeeksi kauan tiedät kuinka paljon pisteitä voit saada, äläkä tyydy vähempään! Jatka pelaamista kunnes pääset vähintään pistemäärän jonka normaalisti saat.

...tai olet sitten todella utelias :J

Ja tottakai jos olet jossain pelissä superhyvä voit päästä High Scores listalle. Et saa ainoastaan pokaalia kayttäjätietoihisi vaan myös hieman extra NP:itä. Mitä tekosyitä sinulla nyt voi olla pelaamista vastaan. Et voi kuin voittaa!

Kyllä, voin olla ärsyttävä...

Ja sitten on tietenkin pelejä, kuten The Neopian Lottery, Scorchy Slots, ja Dice-A-Roo joiden jättipottia voit yrittää. Jos sinua onnistaa_ voit päästä neoMiljonääriksi samantien!

Osakkeet

Myös osakkeet ovat eräänlaista peliä. Osta yli 1000 osaketta päivittäin Stock Marketista ja odota kunnes niiden arvo nousee (hurraa) tai laskee (buu). Voit ostaa osakkeita kun niiden yksittäishinta on vähintään 15NP:tä. Ostaa mieluiten niitä joiden arvo on 15NP:tä. Kun osakkeidesi arvoo nousee yli ostohinnan myy ne. Saat takaisin rahan jonka niihin sijoitit + erotuksen, jonka verran osakkeet ovat nousseet. Älä myy niitä, jos niiden arvo on alle ostohintasi, muuten häviät NP:itä.

...joten miksipä en? Silti se toimii.

Mikä on osake, kysyt? Vastaus on "ei sillä ole väliä". Tiedän, että ajattelet, että olen päästäni vialla, mutta ajattele--jos ymmärrät, että milloin myydä ja milloin ostaa niin onko sillä väliä mikä se osake oikeastaan on? Osta halvalla, myy kalliilla, elämä hymyilee ja NP:t karttuvat.

Kuuntele minua.

Milloin myydä? Minä yleensä odotan kunnes arvo on vähintää 100% enemmän kuin ostettaessa--silloin saan rahani tuplana. Joskus odotan jopa 200%. Jos tunnet itsesi todella rohkeaksi voit odottaa, että arvo nousee vielä enemmän. Joskus käy niin, että osakkeiden arvo nousee yllättäen ja voit tulla miljonääriksi kertaheitolla(ja joskus tulee konkurssi mikä ei ole hauskaa). Jos arvo nousee ja haluat myydä osakkeesi, älä myy kaikkia kerralla. Odota hetki ja katso jos hinta nousisi vielä lisää. Usein hinta nousee huippuunsa ja pysyy siinä lähimailla hetken, joten voit saada vielä hiukan lisää NP:itä.

Tämä sivu on varustettu anti-varas välinestöllä--luet sitä parhaillaan.

Osakkeiden ostaminen ja myyminen on aika passiivinen tapa ansaita NP:itä. Ostan aina välillä niitä jonkin verran ja sitten unohdan ne! Niiden hinta nousee ja laskee ja sitten yhtäkkiä muistan ne ja tulen tarkistamaan niiden arvon. Joten älä lannistu jos osakkeidesi hinta laskee. Sinun ei ole mikään pakko myydä niitä. Odota vain--jossain vaiheessa hinta kuitenkin nousee taas.

Askel 2: Säästä

Nyt kun olet saanut jonkin verran rahaa peleistä sinulla täytyy olla paikka jonne laitat ne turvaan aaveilta ja muilta random eventseiltä, jotka varastavat rahasi. Mikä on paras paikka, jonne laitat ne talteen? The National Neopian Bank tietysti!

Plagiointi on RUMAA!

Pankin ystävällinen henkilökunta auttaa sinua avaamaan itsellesi tilin. Valitse mikä tahansa työ listalta mikä vain kuulostaa hauskalta; valinnalla ei ole mitään väliä, eikä se tarkoita mitään. Ei aikaakaan kun hyvin ansaitut NP:si ovat turvassa ja tekevät töitä. Se on totta! Rahat, jotka olet tallettanut pankkiin kasvavat korkoa joka päivä. Sinun täytyy vain muistaa käydä keräämässä ne korot talteen päivittäin. Muista tehdä se aina ennen kuin talletat tilille lisää rahaa tai nostat sieltä. Korot siirtyvät suoraan pankkitilille ja vaikka summa näyttääkin pieneltä niin se kasvaa pikkuhiljaa.

Ilmoita varkaasta!

Muista päivittää tiliäsi aina kun siihen on mahdollisuus. Joka kerta kun saat nostettua tilisi tasoa saat enemmän korkoa! Korot nousevat aina, joten oli sitten tilisi saldo mitä hyvänsä saat aina korkoa vähintään yhden NP:n.

Tipsuli_ on tehnyt tämän sivun.

Toinen tapa säästää on pitää neolemmikkisi NeoLodgessa. Vain 140NP:llä lemmikkiäsi hoidetaan 28 päivää; silloin sinun ei tarvitse huolehtia lemmikkisi ruokkimisesta ja kärkkyä halpoja ruokia tai jättää niitä nääntymään. Minusta tämä on parempi tapa kuin etsiä halpoja hyytelöitä tai omeletteja tai muita ruokia. Se on helpompaa, eikä sinun tarvitse huolehtia. Mutta jos ruokit lemmikkiäsi mielummin päivittäin, anna mennä!

Toisen sivun varastaminen on sairasta!

Jos lemmikkisi sairastuu, vieraile vain Healing Springs:ssä Faerielandissa 30 minuutin välein. Vesikeiju ei ole mikään älyn jättiläinen, joten oikea loitsu ei ehkä löydy ensimmäisellä kerralla, mutta anna hänelle uusi tilaisuus (ja uusi, ja uusi...)-- jossain vaiheessa hän sanoo juuri oikeat sanat ja lemmikkisi on kuin uusi taas. Hän saattaa myös täyttää lemmikkisi vatsan.

Tee suunnitelma--ja pidä siitä kiinni!

Kun pankkitilisi alkaa täyttyä ihanista NP:stä, mikä estää sinua nostamasta niitä ulos ja tuhlaamasta niitä? Tarvitset tavoitteen, jotain jota varten säästät. Joka kerta kun ajattelet tuhlaavasi kallisarvoisia NP:tä, ajattele sitä tavoitetta. (Taas yksi elämän opetus). Muistatko sen paperin, jonka kirjoitimme aikaisemmin? Samalle paperille voit kirjoittaa tavoitteesi. Katso sitä paperia, joka kerta kun aloitat neopetsn pelaamisen. Näin muistutat itseäsi siitä, ettei NP:itä kannata tuhlata ja olet entistä motivoitunut ansaitsemaan lisää NP:itä!

noyrcilbata 31rytala

Mitä jos sinulla ei ole vielä tavoitetta? Anna itsellesi sellainen. On kaksi tapaa: joko valitset jotain helppoa kuten 100k tai Secret Laboratory Map tai jotain todella vaikeaa, kuten Adamin avatar.(sinulla täytyy olla yhtä paljon NP:itä kun Adamilla) Valitsemalla helpon tavoitteen saat jotain, johon et tarvitse paljoa aikaa. Mutta valitsemalla vaikean tavoitteen joudut tekemään enemmän töitä sen eteen. Nämä tavoitteet eivät ole kuitenkaan tehty kivestä, vaan voit muuttaa mieltäsi ja vaihtaa tavoitetta jos haluat niin. Jos sinulla on tavoite olet ainakin motivoitunut hankkiman NP:itä, vaikka tavoite ei olisikaan mikään kovin vaikea.

Ansaitse omat NP:si ja tee omat sivusi!

Askel 3: Ilmaiset

Sanoinko ilmaiset?

Tämä sivu EI ole ilmainen. Älä kopioi!

Kyllä, sinä voit saada ilmaista tavaraa ympäri Neopiaa. Kun sinulla on mahdollisuus voittaa ilmaisia tavairoita tai NP:itä, mitä vielä odotat?! Ala mennä!

Mistä

Ja ilmaisia ovat (rummutusta kiitos):


Coltzan's Shrine The Neopet Fruit Machine
The Money Tree The Meridell Rubbish Dump
Turmaculus Grumpy Old King
Giant Omelette Tiki Tack Tombola
The Snowager Wise Old King
Symol Hole Guess the Weight
The Advent Calendar(joulukuussa) Potato Counter
The Soup Kitchen The Healing Springs
Lost Tomb of Geraptiku Underwater Fishing
Free Jelly Klikkaa Slorgia!
Movie Snacks Kuukausittain 2,000 NP & ruokaa
Lunar Temple Pudonnut meteori
Wheel of Slime King Altador

Vaikka voitkin saada ilmaista tavaraa se ei tarkoita, että ne olisivat aina saatavilla. Suurin osa on, mutta eivät kaikki. Snowager nukkuu vain kolme tuntia päivittäin: 6-7 a.m, 2-3 p.m ja 10-11 p.m, Neopian aikaa. Turmaculus herää yhtenä satunnaisena tuntina päivittäin. Adventtikalenteri toimii vain joulukuussa. Jelly ja omeletti saattavat olla loppu ja Tombola saattaa olla kiinni. Slime Wheel on vain 8 tunnin välein.

Ugh, XHTML=K

Yleensä saat näistä jotain hyvää tavaraa, mutta et aina. Snowager saattaa "ampua" lemmikkiäsi tai ne voivat pelästyä ja juosta pakoon. Turmaculus voi syödä petpettisi! Mutta älä anna sen hidastaa tahtia. Tarvitset vain hieman pitkäjännitteisyyttä (ja ehkä henkivakuutuksen ;) ).

Tipsuli_ teki tämän sivun toukokuussa 2006.

Suosittelen edelleen pitämään lemmikkisi NeoLodgessa; 140NP:llä he ovat tyytyväisiä 28 päivää. Saat ilmaiseksi kuukaudessa 2000NP, niin saat jonkin verran säästöön, sekä voit myydä kaikki hyytelösi ja omelettisi. Kun lemmikkisi tulevat takaisin Lodgesta he ovat täynnä ja pärjäävät muutaman päivän syömättä. Mutta jos mielummin ruokit lemmikkisi päivittäin on olemassa muutamia linkkejä, joista saat ruoraan ruokaa lemmikillesi kerran päivässä. (Näitä et voi myydä, joten oikeastaan nämä eivät edes kuulu tähän osastoon.

Tipsuli_ julkaisi tämän bobuste078316:n sivulla.

7-Eleven Riisipallot Ilmaisia muroja

On olemassa myös paljon Ramdom Eventsejä, jotka putkahtelevat esiin ympäri Neopiaa ja antavat sinulle NP:itä tai tavaroita. Mutta on myös muutamia, jotka vievät sinulta niitä. Joten laita rahasi ja tavarasi talteen. Suojele omaisuuttasi! Laita tavarasi tallelokeroon tai kauppaasi. Jos aiot keskittyä täysin NP:iden keräämiseen, etkä lemmikkiesi kouluttamiseen, myy kaikki mitä löydät-- koodikivet, pullotetut keijut, kartanpalaset-- kaikki pienikin auttaa hiukan.

Bobuste078316Tipsuli_

Muista myös pitää silmällä uutisia ja muita tapahtumia Neopiassa. Joskus annetaan tavaraa ilmaiseksi tai pidetään promotilaisuuksia, joilloin voit saada ilmaista tavaraa tai NP:itä. Tähän kuuluvat mm. McDonaldsin tavaranjaot ja NP:iden jaot ennen mainostuksen alkamista. Sinun on pidettävä silmällä uutisia, jotta et jää paitsi näistä tärkeistä tapahtumista.

Lähes ilmaiset

Tässä on muutamia paikkoja Neopiassa, jotka eivät ole aivan ilmaisia, mutta jo pienellä hinnalla saat usein jotain rahanarvoista. On yleensä hyvä idea vierailla näissäkin paikoissa päivittäin. Katso jokaisesta kuinka kauan joudut odottamaan päästäksesi käymään uudelleen:


The Wheel of Excitement The Wheel of Knowledge
The Wheel of Mediocrity The Wheel of Monotony
Buried Treasure The Wheel of Misfortune
Test Your Strength The Wishing Well

Muista, että myös näistä voi tapahtua pahoja asioita, joten vastuu on sinun! Pidä huoli, että ylimääräiset rahasi ja tavarasi ovat turvassa ihan vain varmuuden vuoksi. Mutta koska myös näistä voi joskus saada ilmaisia tavaroita tai NP:tä, mielestäni ne ovat aina kokeilemisen arvoisia.

Lemmien sivut EIVÄT ole ilmaisia-listalla.

Vielä pari ei-ilmaista paikkaa, jotka eivät anna sinulle mitään tavaroita. Itse en kävisi näissä, sillä on edelleen halvempaa pitää lemmikkisi NeoLodgessa. Mutta, koska kuitenkin haluat tietää niin enhän minä sille mitään voi jos haluat rahasi tuhlata:

Cola Hinta: 25 NP/lemmikki

Askel 4: Osta

Osta halvalla, myy kalliilla--se on pelin nimi. Nyt kun sinulla on pankissa isot kasat rahaa voit alkaa kartuttaa omaisuuttasi myymällä tavaraa, liittymällä mukaan Neopian massiiviseen talouteen. Iske Neopian kauppoihin, eläkä unohda muissa maailmoissa oleviakaan!

Tämä sivu on Tipsulin omaisuutta. Kenelläkään ei ole lupaa kopioida sitä.

Restockaus

Usein kysytään, että mikä on paras tapa ansaita paljon NP:itä? Minun vastaukseni on Restockaus! Mitä on restockaus? kysytään. Yksinkertaisesti, restockaus on tavaran ostamista ja sen myymistä eteenpäin kalliimmalla. Se on perusidea, mutta asiaan liittyy paljon paljon muutakin.

Restockaus ei ole sivujen varastamista!

Restockauksen tavoitteena on löytää tavarat, jotka myyvät hyvin eteenpäin. Suurimman osan niistä löydät Neopian kaupoista, mutta voit saada niitä myös ilmaiseksi tai ramdon eventseiltä.

Näen sinut guest 0_0

Muutamina ensimmäisinä kertoina katso mitkä tavarat myyvät parhaiten ja tarkista myyntihinnat Shop Wizardilta. Pian huomaat mistä tavaroista saat parhaiten voittoa myymällä ne eteenpäin. Älä ala ostamaan ennen kuin tiedät mitkä voit myydä eteenpäin voitolla. Oikeiden tavaroiden oppiminen vie aikansa ja tarvitsee hieman harjoitusta ja kärsivällisyyttä--joudut katsomaan sivusta kun todella hyvät esineet menevät jollekin toiselle. Mutta kun opit tunnistamaan parhaat kohteet, voit yrittää napata ne miettimättä niiden myyntiarvoa.

Nyt me tiedämme!

No milloin kaupat sitten restockaavat? Varsinainen minuutti on satunnainen, mutta kauppojen restockaus alkaa aina :00 tai :30 yli minuutin. ns. Pääkaupat restockaavat ensin ja muiden maailmojen kaupat perässä. Eli ruokakauppa restockaa aina ensimmäisenä :00 tai :30 ja muut kaupat sitten muutamia sekinteja perässä. Sivun osoitteesta näet kauppojen restockausjärjestyksen. Katso osoitetta. Huomaat lopussa kohdan, jossa lukee "type=JOKU NUMERO". Se numero kertoo kaupan järjestysnumeron. Pääruokakaupan numero on 1, joten se aloittaa restockauksen. Kirjakaupan numero taas on 7, joten se restockkaa ihan pian ruokakaupan jälkeen. Cafe Kreludonin numero on 72, joten tiedät, että se ei ole ihan ensimmäisiä restockaajia. Tarkan ajan opit ajan myötä, sillä usein kaupat restockaavat aina samaan aikaa, esim. ruokakauppa restockaa aina :00 tai :30 sekintia yli minuutin. Sekintit ovat erittäin tärkeitä, minuutilla ei ole väliä sillä kauppojen restockaaminen ei ole sidoksissa minuuteihin vaan sekinteihin.

Osta! Osta! Osta!

Kun menet ostamaan esinettä kaupanpitäjä kertoo kuinka paljon hän siitä haluaa. Hän saattaa jopa yrittää vakuuttaa, ettei hyväksy pienempää summaa. Mutta kyllä hän hyväksyy; hän haluaa myydä tavaroitaan enemmän kuin mitään muuta. Yritän aina päästä pienempään hintaan kuin hän pyytää käyttäen mahdollisimman vähän eri näppäimiä. Esimerkiksi, jos kauppias pyytää 523NP:tä, niin tarjoan 500NP:tä; jos hän haluaa 1802NP:tä, niin tarjoan 1777NP:tä; ja niin edelleen. Olen myös huomannut, että vaikka hinnan eteen jäisikin se 0, joka oli siinä valmiina, niin se ei haittaa. Kauppias hyväksyy sen silti vaikka tarjoikseni olisikin 0700.

Tiedän, tiedän..Haluat lue nämä "salaiset" viestit

Tavaran hinnasta usein näkee, että siitä tavarasta on suuremmat mahdollisuudet saada isommat voitat. Jos huomaat jonkin ihanan esineen, voisit olla vaikka valmis maksamaan siitä enemmänkin kuin kauppias pyytää. Jos vain ehtisit painella niitä nappuloita noeammin! (Hei kuka heitti minua? Se oli vain idea!)

Kenelläkään ei ole oikeutta varastaa työtäni.

Jotkut ihmiset ovat suunnitelleet ilkeitä pikku tietokoneohjelmia, jotka ostavat automaattisesti kaupasta kaikki harvinaiset esineet ennenkuin tavallinen ihminen ehtii edes silmiään räpsäyttää. Tämän estämiseksi Neopets on lisännyt kauppoihin erilaisia tapoja, joilla ehkäistä tälläistä. Tällä hetkellä sinun pitää klikata oikean lemmikin kuvaa värikuvasta. Riippuen yhteytesi nopeudesta tämä kestää kauammin tai vähemmän kauammin. Olen huomannut, että säätämällä selaimeni fontin kokoa voin saada sekä tavarat, että kuvan mahtumaan samalle ruudulle niin, että ostamiseni nopeutuu ja helpottuu. Ainut ongelma on, että pikku-pikku fontti aiheuttaa päänsärkyä :D ...

Mitä ostaa

Minun kokemukseni mukaan parhaita tavaroita restockata ovat kirjat, suklaat ja leivonnaiset. Älä vaivaudu yrittämään pelkästään harvinaisia esineitä tai et saa mitään; aloita halvemmista massatuotannoista, joista saat kuitenkin edes pienen voiton. Jopa hitaalla yhteydellä sinulla on hyvät mahdollisuuden napata joitain esineitä.

Wow, Tipsulihan on viisas...

Kun olet oppinut enemmän kaupan valikoimasta, tinkimisestä ja kuvan klikkauksesta, voit yrittää alkaa saada käsiisi yhä harvinaisempia esineitä. Pieni vinkki, jonka olen oppinut: jos aiot metsästää jotain tiettyä esinettä ja tiedät kuinka paljon kauppias siitä pyytää, voit kopioida hinnan valmiiksi leikepöydälle ja vahtia vain esineitä joiden hinta on sama, sitten voit vain liittää hinnan tinkimisruutuun painamalla ctrl+v. Säästää muutaman kallisarvoisen napin painalluksen.

Älä tule huijatuksi--alkuperäinen sivu on Bobusten.

Ole varovainen restockatessasi tavoita. Jos olet päättänyt ,että koulutavarat ovat tulevaisuuden juttu, mutta Neopets päättääkin lopettaa Neokoulun kokonaan ja kaikki menettävät tulonsa niin silloin sinäkin istut tyhjän päällä. Jos ostat leipomosta, mutta kaikki Neopiassa ovatkin hulluna tofuun, joudut rukoilemaan hammaskeijua auttamaan haudan kaivamisessa.

*Ärsyttävä kommentti*

Mutta jos restockkaat oikeita tavaroita ne lähtevät kaupastasi nopeammin kuin ehdit laskeakaan. Pidä silmällä ns. "kuumaa" tavaraa, kuten kirjoja, koodikivia, dubloneja, pullotettu keijuja ja petpettejä esimerkiksi. Kannataa pitää silmällä Neoboardin foorumeita Haasteet, Myyntimainokset, sekä Vaihdetaan nähdäksesi mikä sillä hetkellä on nousussa ja mikä ei. Pidä silmällä muita Neopialaisia ja selvitä mitä he haluavat ja hanki juuri niitä tavaroita kauppaasi!

Plagiointi ei kyllä auta siinä hommassa yhtään!

Muista, että joka kuun 3. päivä on "Puoleen Hintaan" päivä ja kaikki Neopian kaupat myyvät tavaroitaan puoleen hintaan normaalista! Silloin kannattaa ostaa melkein mitä tahansa mistä tahansa. Mutta muista, että tämä pitää paikkansa vain Neopian kaupoissa (paitsi Hidden Tower--Fyora ei koskaan seuraa trendejä). Muut pelaajat eivät tietenkään puolita hintojaan ainakaan vähään aikaan. Älä kuitenkaan osta tavaroita vain koska ne ovat halvempia. Jos et saa niitä myytyä ei niistä ole mitään apua! Tee ostoksesi samoissa paikoissa kun ennenkin, mutta osta tuplasti enemmän.

Mitäs katselet, guest?

Pidä silmällä myös uusia esineita. Aluksi saat myytyä ne aika hyvään hintaan eteenpäin, ennenkuin kaupat alkavat pursuamaan niitä. Tavaroiden arvo voi nousta tai laskea aivan yllättäin, jos juuri sitä tavaraa tarvitsee jonkun avatarin saamiseen tai ne tulevatkin yhtäkkiä helpommin saataviksi tai niiden tekeminen lopetetaan. Pidä edelleen silmällä Uutisia, sillä sieltä saat tärkeää informaatiota!

Muu

Voit löytää tavaroita myös Igloo Garage Salesta. Se restockaa samaan aikaan muiden kauppojen kanssa, joten pidä silmällä. Heillä on usein harvinaisia esineitä myynnissä. Shop of Mystery myy myös tavaraa, mutta et tiedä mitä saat, joten usein saat halpaa tavaraa kalliilla hinnalla. Kannattaa välttää sitä, ellet tunne oloasi erityisen onnekkaaksi_______. Voit ostaa myös raaputusarpoja Ice Cavesista, Haunted Woodsista tai Lost Desertistä. Suurimman osan arvoista voi myydä eteenpäin pienellä voitolla, ja toiset taas ovat erittäin harvinaisia ja niistä saa suuret summat NP:itä. Konserttiliput voivat myös tuoda hieman tuottoa riippuen mistä bändistä on kyse. Voi myös vaihtaa Neggisi Neggeryssa arvokkaampiin Neggeihin.

Varoitus--TÄMÄN SIVUN KOPIOIMINEN ON KIELLETTY

Ja ollessasi ostoksilla, älä unohda vierailla toisten pelaajien kaupoissa aina aika ajoin. Joskus voit löytää jotain harvinaisempaakin halvalla hinnalla. Joskus käyttäjät hinnoittelevat tuotteensa alakanttiin ja voit myydä ne omassa kaupassasi suurella voitolla. Tämä kuulostaa ehkä ilkeältä, mutta heillä on aivan yhtälainen pääsy Shop Wizardiin kuin meilläkin ja hehän sen hinnan päättävät. Joskus käy niin enkä menetä yöuniani sen takia. Olen itsekin hinnoitellut tuotteita väärin enkä ole silti itkenyt sen perään.

Askel 5: Myy

Joten nyt kun olet vierallut kaikilla ilmaisilla sivuilla, saanut tavaraa random eventseiltä tai olet alkanut kerätä tavaraa kauppaasi; mitä teet kaikella sillä tavaralla? Pankki antaa sinun käyttää Tallelokeroa, jotta voit tallettaa sinne tavaraa aivan niin paljon kuin itse haluat. Mutta eikö olisi jotain muutakin mitä voisit sillä tavaramäärällä tehdä?

Tee oma sivusi; tämä on Tipsuli_:n

Olenpa iloinen, että kysyit, koska on kuin onkin muutakin mitä voit tavaroilla tehdä. Avaa itsellesi ikioma pikku kulmakauppa! Siellä voit myydä kaiken minkä olet vain matkoiltasi mukaasi saanut. Ja päivän päätteeksi voit tyhjentää kaupan tilin ja tehdä suuren talletuksen pankkiin.

EIPÄS KURKITA!=P

Tässä pieni ammattilaisen vinkki: Jos sinulla vain riittää kärsivällisyyttä, niin älä myy kaikkia tavaroitasi kerralla. Jossain vaiheessa niiden valmistus saattaa loppua (esim. kirjat) tai niiden arvo voi muuten nousta. Tämä ei tietenkään toimi kaikkien tavaroiden kohdalla: suurimman osan arvo laskee ajan kuluessa, joten sinun täytyy taas tutustua Neopian trendeihin. Tämä suunnitelma vie taas aikaa ja voimiasi, mutta joskus se saattaa olla sen arvoista. Vaikka nyt et saisikaan nopeaa rahaa niin myöhemmin voit saadakin ison jättipotin.

Hinnoittelu

Pidä huoli, että käytät Shop Wizardia hinnoittelussa, jotta saat tuotteillesi oikeat hinnat. Et saa pyytää liian vähää, etkä liian paljoa jos haluat olla onnistunut kauppias. Shop Wizard luokittelee kaikki käyttäjät eri "osastoihin" riippuen käyttäjätunnuksesi ensimmäisestä merkistä. Joten kun etsit esineen hintaa niin ensimmäinen ei ole aina se oikea. Lataa sivu uudestaan muutaman kerran niin saat käsityksen tuotteen oikeasta hinnasta.Tässä ovat Shop Wizardin eri osiot:

a,n,0
b,o,1
c,p,2
d,q,3
e,r,4
f,s,5
g,t,6
h,u,7
i,v,8
j,w,9
k,x,_
l,y
m,z

Tipsuli_ ei ole antanut lupaa kopioida tätä sivua!

Käytä aina Shop Wizardia äläkä välitä tuotteen "Est. Value":sta. Se kertoo millä hinnalla voisit tuotteen saada Neopian kaupoista, ei sitä millä hinnalla saat sen Shop Wizardin kautta. Jos myyt tuotteitasi sillä hinnalla, joko menetät hirveän määrän NP:itä tai sitten tuotteet jäävät kauppaasi ikuisiksi ajoiksi homehtumaan.

Tipsuli_ ottaa plagioinnin vakavasti--joten älä tee sitä!

Jos haluat tuotteesi myyvän nopeasti niin kannattaa laittaa hinnaksi joko listan halvin hinta tai ihan vähäsen yli. Pidä tarkkaan silmällä omaa "osastoasi" Shop Wizardissa; osastojen hinnat saattavat vaihdella jopa tuhansilla NP:illä. Sinun täytyy saada kauppasi huomatuksi jos haluat myydä yhtään mitään!

Hinnoittele myydäksesi.. hinnoittele voittaaksesi!!

Pidä huoli etteivät hintasi ole liian alhaiset. Vaikka tavarat myisivätkin hyvin niin myös muut käyttäjät alkavat hinnoitella tuotteitaan alle sinun hintasi ja pian tavaran arvo tipahtaa. Liian monien harvinaisten tavaroiden hinnoille on käynyt näin. Häviät siinä vain itse jos ajat hinnat liian alhaisiksi!

Maltti on valttia!

Mutta tavarani eivät myy tarpeeksi nopeasti," sanot. Ole kärsivällinen; hyvin hinnoitellut tavarat kyllä myyvät. Eivät kaikki aina halua juuri niitä tavaroita mitä sinulla on myynnissä, eikä se haittaa, sillä pian joku kuitenkin tarvitsee tavaraa, joita on juuri sinun kaupassasi. Jos esimerkiksi tykkäät ostaa eniten harvinaisia kirjoja ja postimerkkejä; kannattaa sinun laittaa kauppaasi myös mm. koodikiviä, tavallisempia kirjoja ja dublooneja. Sillä tavalla edes osa tavaroistasi myy nopeasti; loput häviävät vähitellen. Joten teet kuitenkin joka päivä voittoa, vaikka se ei aina olisikaan niin paljoa.

Julkisuus

Jotkut ihmiset menevät todella pitkälle halutessaan kaupalleen julkisuutta. He päivittävät kaupat hillittömän kokoisiksi (haluatko nähdä Neopian suurimman kaupan? Koko on tällä hetkellä 3500) ja käyttävät askomattomia summia kauppansa mainostamiseen Ilmoitustaululla. Mutta tiedätkö mitä? Kaiken sen rahan minkä he käyttävät kauppojensa mainostamiseen ja suurentamiseen voisi käyttää uusien tavaroiden ostamiseen, jotta kaupassa olisi mitä ihmiset haluavat!

Onko joku kopioinut tämän sivun Tipsuli_:lta? (P-^)

Jos todella hinnoittelet tuotteesi oikein ja myyt tavaraa mitä ihmiset haluat; sinulla ei pitäisi olla mitään vaikeutta myydä tavaroita niitä muutamina tunteina kun olet offlinessa. Ja usein huomaan, että kun tulen pelaamaan ja restockaan kauppani ja jatkan pelaamista niin joudun restockaamaan vielä uudestaan ennenkuin lähden taas. Joten en suosittele päivittämään kauppaasi kovin suureksi. Muista, että mitä isompi kauppasi on, sen enemmän sinulla on oltava myytävää. Mieti mikä olisi omalle kaupallesi sopiva koko, jotta saat hyllyt pysymään täysinä ja valikoima vaihtuu riittävän usein.

*Ärsyttävä kommentti* Apua, toistan itseäni!

Kun saat yhä enemmän kokemusta restockauksesta ja myymisestä, voit suurentaa kauppasi kokoa. Kunhan muistat, että iso tyhjä kauppa ei tuo yhtään voittoa. Jos hintasi ovat kohdallaan, niin saat näkyvyyttä kaikkein tärkeimmässä paikassa; Shop Wizardissa. Mutta jos tunnet edelleen tarvitsevasi lisää julkisuutta, voit aina jättää mainoksen Shop Ads foorumiin. Siellä voit jättää oman ilmoituksesi ilmaiseksi ja voit katsella voiden kauppojen tarjouksia.

Tiedän tiedän, tämä alkaa käydä tylsäksi, mutta en minä aina niin fiksu voi olla...

Jotkut ihmiset liittyvät niin sanottuihin "ostoskeskuksiin" saadakseen lisää liikennettä kauppaansa. Ostoskeskukset ovat kauppoja, jotka myyvät kaikkia esineitä mitä Neopiasta löytyy; eri kaupat ovat liittyneet toisiinsa kaupan kuvauksessa olevien linkkien kautta. Tämä todella toimii, joten en ole ollenkaan ideaa vastaan. Mutta yleensä ostoskeskukseen liittyminen tarkoittaa sitä, että voit myydä vain tiettyjä esineitä kaupassasi. Ja jos esineet eivät juuri sillä hetkellä myykään kovin hyvin niin kaupankäynti voi olla todella hidasta. Joten mieti sitä harkitessasi ostoskeskukseen littymistä.

Tee ostajasi iloisiksi

Ei ihan kaupan pääasia, mutta tärkeä kuitenkin--ulkonäkö. Tiedän kyllä, että pidät kirkkaista väreistä ja häikäisevistä taustakuvista, vilkkuvista jutuista ja musiikista, mutta asiassa on pieni haitta. Ensinnäkin kauppasi kestää hirveän kauan ladata, eivätkä ihmiset halua odotella. Ja toiseksi; kaikki se vie huomiota kaupan pääasialta--tuotteilta! Haluat ihmisten keskittyvän tuotteiden ostamiseen, eikä päänsärkylääkkeen etsimiseen! Jotkut käyttäjät jopa kieltäytyvät ostamasta sellaisesta kaupasta mitään, joka lähes hyppää silmille. Muutama banneri on ok, ehkä blogikin, mutta ei mitään tanssivia nukkeja, väärennettyjä random eventsejä (jotka ovat muuten vastoin sääntöjä!), viimeisimpiä hittibiisejä tai leffatähden fanikuvia (usko pois, se on häiritsevää ja jotkut saattavat unohtaa miksi kauppaan edes tulivat). Laita kaikki "hauskat" jutut käyttäjäsivullesi tai lemmikkisivullesi ja anna kauppasi puhua puolestaan.

Askel 6: Vaihda

Kun tarkistat Shop Wizardista tuoteiden hintoja saatat yllättyä kun et löydäkään tavaraa kenenkään muun kaupasta! Mitä tehdä?

Vaikka poistaisitkin kaikki nämä viestit löydän silti varkaan!

Sitä varten on olemassa Trading Post ja Huutokauppa. Trading Postissa voit myydä tavarasi jopa 800000NP:llä ja Huutokaupassa jopa miljoonilla. Molemmista löydät Etsi (search) kohdan, jotta voit katsoa millä hinnoilla muut tavaroitaan myyvät.

Minulla on keinoni. Ja sitä paitsi katsomalla kerran bobuste:n sivua näet mikä on aito ja mikä ei.

Ja aivan kuten Shop Wizardista, myös näistä voi löytää tavaroita uskomattoman halvalla, joten pidä silmäsi auki. Mutta ole varovainen--jotkut käyttäjät yrittävät scammata uskottelemalla, että esineet ovat harvinaisia ja taianomaisia vaikka ne eivät oikeasti olisikaan. Muista aina tarkistaa Shop Wizardista jos olet epävarma tai kysy joltain foorumissa.

Tavarat

Trading Postissa voit laittaa vaihtoon kerralla 10 esinettä. Kun luot tätä "tarjousta" niin sinulla on mahdollisuus esittää toiveita (wishlist) tavaroista joita haluat saada vaihdossa takaisin. Voit pyytää selvää rahaa(yksi tavara ja loput NP:inä) tai toivoa joitain tiettyjä tavaroita, jotka vastaavat vaihdettavien tavaroiden arvoa. Ole varovainen--usein jos et laita mitään toiveita, joku tulee kuitenkin tarjoamaan hyytelöitä ja omeletteja kalliista tavaroistasi. Ja jos laitat pyynnöksi k (tarkoittaa 1000NP:tä, esim. 10k=10000), joku tulee kuitenkin tarjoamaan jotain mitätöntä summaa. Huutokaupassa voit myydä vain yhden esineen kerrallaan päättäen lähtöhinnan, sen kuinka paljon pitää korottaa kerralla ja huutokaupan keston. Vaihdon voit aina perua 15minuutia vaihdon asettamisen jälkeen, mutta huutokauppaa et, joten ole varovainen mitä vaadit!

Älä anele--äläkä varasta toisten sivuja!

Jos aiot pistää pystyyn huutokaupan tai vaihdon, pidä huoli, että tavara on oikeasti arvokas, mieluiten yli 100000 arvoinen tai jokin tietty ryhmä (esim. kokonainen kartta). Ei ole tietenkään mitään sääntöä, että tavaran pitäisi olla arvokas, se on vain oma mielipiteeni. On ärsyttävää kun joku myy roskaa huutokaupassa kun voisi myydä sen kaupassaankin. En oikein usko, että ihmiset pitävät sinusta kovinkaan paljon jos myyt pelkkää roskaa ja ruinaat silti vastineeksi jotain harvinaista ja arvokasta. Eivät he anna sitä. Ja kaiken lisäksi joku voi ilmoittaa scammauksesta!

Tarjoukset

Kun joku tarjoaa sinulle jotain vaihtokaupassa voit valita--joko hyväksyt tarjouksen heti, hylkäät sen tai annat sen jäädä vielä odottamaan. Jos hyväksyt tarjouksen vaihtokauppa päättyy ja saat esineet itsellesi pian; jos hylkäät tarjouksen voi tarjouksen tekijä tehdä uuden tarjouksen jos haluaa. Mutta jos jätät tarjouksen vain odottamaan; etenkin hyvän tarjouksen, toivoessasi jotain vielä parempaa; voi käyttäjä hylätä tarjouksensa ja etsiä esineen jostain muualta.

Älä varasta Tipsuli_:lta tai Bobustelta.

Pidä huoli, että tiedät mitkä tavarat ovat tietyn arvoisia, jotta osaat laittaa sopivia toiveita listalle. Joskus jonkin todella harvinaisen esineen kohdalla voi käydä kuitenkin niin, ettet löydä hintaa mistään Neopiasta! Mitä silloin tehdä? Voit joko laittaa tavaran vaihtoon ja katsoa mitä tapahtuu tai heittää jonkun hinnan (mitä korkeampi, sen parempi). Jossain vaiheessa joku kuitenkin ymmärtää tavaran todellisen arvon ja saat hyvät rahat.

Askel 7: Haasteet

Haasteita on kahta päätyyppiä: satunnaiset, aikarajattomat "Keijuhaasteet", sekä tietyt aikarajalliset Haasteet. Keijuhaasteiden palkintoina yleensä jokin lemmikkisi taidoista nousee. Aikarajallisissa haasteissa palkintona on useimmiten NP:itä tai jokin tavara.

Varastamisesta jää aina kiinni! Olen tehnyt paljon työtä sivun eteen.

Jos olet vakaasti päättänyt kartuttaa omaisuuttasi, etkä kouluttaa lemmikkejäsi niin suosittelen sinua torjumaan kaikki satunnaiset keijujen tarjoamat haasteet. Jos kuitenkin haluat halvempaa koulutusta ja lemmikkisi Spesiaalipäivä on liian kaukana, useimmat haasteet ovat halvempia kuin dubloonit tai koodikivet. Näin ohimennen...

Jos tämä ei ole Bobusten sivulla, niin joku on kopioinut!

Aikarajallisissa haasteissa voit jopa saada hieman rahaa takaisin jos vaaditut esineet ovat tarpeeksi halpoja. Ja usein palkinnot ovat sen arvoisia, että saat niistä edes jotain rahaa takaisin. Jos haasteessa vaaditut esineet ovat liian kalliita, etkä halua ottaa riskiä niin suosittelen antamaan ajan kulua loppuun ja yrittämään myöhemmin uudelleen; et häviä mitään vaikka et tehtävää suorittaisikaan. Äläkä edes harkitse Illusen's Gladea tai Jhudora's Cloudia, sillä heidän palkintonsa eivät ole minkään arvoisia kunnes aikaisintaan tasolla 35 ja siihen mennessä olet ehtinyt tuhlaamaan jo kaikki ansaitsemasi NP:t!

Keijut eivät pidä varkaista!

Neopiassa on myös paljon muita aikarajallisia haasteita: Witch's Tower, Brain Tree, Esophagor, Snow Quests, ja Kitchen Quests. Muistisääntönä voisi pitää sitä, että älä kuluta haasteisiin kuin korkeintaan 2-4000 NP:tä kokonaisuudessaan. Ednan haasteeseen ei kannata käyttää kun n. 500 NP:tä. Jos kulutat enemmän, saat luultavasti palkinnoksi jotain mikä ei vastaa kuitenkaan kuluttamasi rahan määrää. Palkintojen arvo ei riipu mitenkään siitä kuinka paljon vaaditut esineet maksavat. Muista, että tarkoituksemme on kuitenkin tienata rahaa, ei tuhlata sitä!

Tipsuli_ pystyy todistamaan tämän sivun omakseen.

Faerielandin työvoimatoimistosta voit saada perustyötä tai supertyötä(vaaditaan Job Coupon tai Brightvale Job Coupon). Perustyöt päivittyvät aina tasan kymmenen minuutin välein. Sinulla on mahdollisuudet jopa saada työ, josta saat joka hieman voittoa..tai sitten et saa. Sinulla ei ole kovin kauaa aikaa valita perustyötä, mutta katso kuitenkin, että saat edes jonkinlaisen palkkion työstäsi. Ja supertöissä kannattaa myöskin aina tarkistaa palkkio ennen työn ottamista. Luultavasti saat nimittäin paremman voiton myymällä Job Couponisi.

Askel 8: Lisää

Ihmeellistä! Vieläkin löytyy lisää tapoja ansaita NP:itä. Pidä silmällä erilaisia mainostilaisuuksia. Voit saada NP:itä tai tavaraa. Voit myös raaputtaa arpasi myymättä sitä eteenpäin. Voit saada huikean jättipotin!

Myös tipsuli_:n ystävät tietävät totuuden!

Osallistu Neopian kilpailuihin. Neoadventure Spotlight, Caption Contest, Storytelling Contest(tarinankerronta), Beauty Contest(kauneus), Poetry(runo) ja Picture(kuva) galleriat, Mystery Pic(mysteerikuva) kilpailu, Petpet Protection League, Gallery Spotlight, sekä Random Contest. Kaikista saat palkinnoksi NP:itä ja/tai tavaraa.

Antivarkaus jutut laitettu toukokuussa.

Tarkista myös The Great Neopoints Giveaway ja Shop of Offers. Jos rekisteröidyt noilla sivuilla mainittujen sponsoreiden sivuille, Neopets antaa sinulle NP:itä ilmaiseksi. Muista, että rekisteröidy vain neopetsn sivuilla olevien sponsoreiden sivuille. Mikään muu sivu ei voi antaa sinulle NP:itä ja/tai tavaroita.

Linkitä bobusten sivu, älä kopioi sitä!

Jos olet todellakin vain keräämässä NP:itä niin sinua ei varmastikaan kiinnosta kovinkaan paljon myöskään avatarien kerääminen. Useimmat saadaksesi joudut nimittäin ostamaan jonkin tietyn tavaran, joka sinun täytyy joskus syöttää lemmikillesi. Ainut avatar, jonka todella haluat on Number 6 avatar, jonka saadaksesi sinulla täytyy olla samanverran NP:itä kuin Adamilla, yhdellä neopetsn luojista. Voit myös yrittää saada pelien avatareja kun sinähän kuitenkin pelaat pelejä aika paljon (etkö pelaakin?). Pidä silmällä uusien avatarien ilmestymistä, sillä ne saattavat nostaa tai laskea tavaroiden arvoa yllättävästi. Se on hyvä tapa tienata helposti NP:itä jos olet vain tarpeeksi nokkela ja nopea.

Nokkela on sama kuin viisas.

Viimeiseksi vielä. Älä vaivaudu hankkimaan neoKotia. Se näyttää nätiltä, mutta lemmikkisi eivät oikeasti asu siellä, joten he pärjäävät ihan hyvin ilmankin. Voit tehdä sellaisen myöhemmin näyttääksesi kuinka paljon olet tienannut, mutta nyt se on vain rahojen tuhlausta.

Askel 9: Älä

Miljönääriksi pääseminen vaatii paljon työtä, ehkä enemmän kuin haluaisit. Joten haluaisit luultavasti käyttää muutamaa oikoreittiä.

UNOHDA SE SAMANTIEN!

Etkö ole lukenut sääntöjä ja käyttöehtoja vielä? Sinun kannattaisi. Ei ole oikoteitä NP:iden ansaitsemiseen. Ja jos yrität jotakin--scammausta, huijaamista, anelua--käyttäjätilisi jäädytetään aivan varmasti. neopetsssä ei ole keinoa "voittaa". Muista, että olivat sitten lemmikkisi kuinka hienoja hyvänsä tai olit sitten kuinka rikas hyvänsä; kaikki on loppujen lopuksi vain rivi nollia ja ykkösiä tietokoneen näytöllä. Lue säännöt ja pelaa reilusti.

Scammaus

Ihmisten NP:iden/salasanojen/ym. huijaamista kutsutaan scammaukseksi. Se, että huijaat ihmisiä antamaan sinulle jotain tai tekemään jotain puolestasi ei ole vain neopetsn sääntöjen vastaista vaan myös yleisesti väärin. Ethän scammaa ihmisiä oikeassa elämässäkään, ethän? (Sinun on parempi sanoa "et" tai marssin äitisi juttusille).

Sen sinä ainakin tiedät, että varastaminen on väärin.

Scammaukseen kuuluu se, että yrität saada ihmisiä ostamaan arvottomia tavaroita korkealla hinnalla uskottelemalla niiden olevan harvinaisia; väärennettyjen lottojen tai kilpailujen pitäminen tai ns. neopetsn pelien salaisuuksien myyminen. Scammaukseen kuuluu myös väärennettyjen kirjautumissivujen tai tekninen tuki-sivujen tekeminen, jotka yrittävät napata käyttäjien salasanoja. Jos jäät kiinni mistä tahansa scammauksesta, tilisi jäädytetään välittömästi.

Kysympä vaan...

Neopets saattaa itsessään olla virtuaalipeli, mutta siellä pelaavat ihmiset ovat oikeita. Kuten Kultainen Sääntö sanoo: Älä tee toiselle mitään sellaista mitä et toivoisi itselle tehtävän. Ja se sama sääntö pätee myös muuallakin (taas yksi elämän viisaus :D)

Huijaaminen

Toita perässäni: En huijaa! Huijaaminen on aivan yhtä väärin kun scammauskin. En edes tiedä mikä kaikki voidaan lukea huijaamiseksi. Suurin osa huijauksista joita olen kuullut vaatii usean käyttäjätilin pitämistä yhtäaikaa saadakseen mahdollisimman paljon NP:itä päätilille. Sinulla saa olla useampi tili kerrallaan, mutta et saa käyttää niitä päätilin saldon korottamiseen. Se on ehdottomasti kiellyttyä.

...tai ehkä en!

Huijaamista on myös tekemällä käyttäjiä itselle hyödyntääkseen Referral Programia. Se on vain uusien käyttäjien saamiseksi; ei siksi, että se olisi helppo tapa saada itselle paint brushi. Huijaamista voi olla myös koodien käyttö peleissä. En tietenkään tarkoita niitä joita saat Wheel Of Knowlidgen kautta. Joskus julkisuuteen on päässyt vahingossa koodeja, joita Neopets Tiimi on käyttänyt pelien testauksessa, mutta ihmiset ovat kielloista huolimatta käyttäneet niitä naurettavan suurien pisteiden saamiseksi. Huijaamista on myös koodien käyttö muualla neopetsssä, kuten esimerkiksi koodi joka antaa sinun käydä Tombolassa 50 kertaa päivässä; kerran tai kaksi voit vahingossa käydä päivässä(ehkä unohdit käyneesi jo kerran 8 tuntia sitten), mutta jos 25 kertaa päivässä ei ole enää oikein... Tietokoneohjelmien käyttäminen restockaukseen tai pelien pelaamiseen on huijaamista, mutta myöskin tekijänoikeuslakien vastausta. Voit joutua keräjille oikeassakin elämässä jos yrität sitä. Jos jäät huijaamisesta kiinni, sinut myöskin jäädytetään.

Bobusten mukaan myös toisten sivujen varastamien on väärin!

On olemassa yksi koodi, jota monet ihmiset yrittävät. Koodissa käsketään kirjoittamaan tietty viesti foorumille 10 kertaa ja sen jälkeen menemään mihin tahansa Neopiassa. Sen jälkeen sinun pitäisi saada miljoonia NP:itä, sekä kaikki paint brushit kerralla. Mietipä hetki! Foorumit ovat täynnä näitä viestejä ja silti paint brushien hinnat hipovat taivaita ja ihmiset valittavat, ettei heillä ole tarpeeksi NP:itä. Hmm, mistäköhän johtuu? No tässä ainakin huomaamme, että tuo koodi ei toiminut! Neopets on tehnyt pelisivun. Eivät he anna jotakin tyhmää koodia, jolla voisit saada kaiken tekemättä mitään. Ja suosittelen edelleen tutustumaan käyttöehtoihin. Myös nämä viestit voivat aiheuttaa tilisi jäädyttämisen.

Anelu

Tämä on yksi tapa, jolla voit saada itsesi hyvin epäsuosituksi muiden keskuudessa hyvin nopeasti, nimittäin NP:iden ja tavaroiden anelu toisilta käyttäjiltä. Kyllä me tiedämme, että todella harvinaisten ja kalliiden esineiden saaminen vaatii kovaa työtä. Ja kyllä me tiedämme, että Draikit, Pooglet ja Cybunniet ovat ihania ja me kaikki haluaisimme sellaisen--äläkä edes yritä väittää vastaan, haluat kuitenkin. Ja me tiedämme, että paint brushit ovat hienoja ja olisi ihana maalata lemmikki. Ja tiedämme myös, että tottakai olet ihana, valloittava, rehellinen ihminen, jolla on vain pieni itsetunto-ongelma, jonka pieni summa NP:itä voisi korjata...

Kohota itsetuntoasi...älä varasta toisten sivuja!

Ajattelepa vaihteeksi minun kannaltani--oletetaan, että joku tienaa päivässä 20000 NP:tä pelaamalla ja restockaamalla. Hänen unelmansa on joku päivä ostaa itselleen vaikkapa Royal paintbrush, joka maksaa 1.75 miljoonaa NP:tä eli 1750000 NP:tä. Kuinka kauan hänen on pelattava, jotta hänellä on tarpeeksi rahaa ostaakseen tuon paintbruchin? Minun laskimeni sanoo, että 87.5 päivää. Tämä on lähes kolme kuukautta pelaamista.

Ethän ole jättänyt väliin yhtäkään? Toivon, että nämä tekevät sinut hulluksi. Terv. Tipsuli_

Tuhlaisitko sinä kolmen kuukauden työn ostaaksesi jollekin täysin tuntemattomalle jotakin? Oikeasti? Luulen, että et tuhlaisi. Nyt luulisi sinunkin ymmärtävän miksi ihmiset eivät ole halukkaita antamaan toivomaasi esinettä. Jokaisella on oma tavoitteensa, jonka he toivovat joskus saavuttavansa. Jos he antavat sinulle kaikki NP:nsä se tarjoittaa, että he joutuvat aloittamaan kaiken alusta. Jos et halua tehdä työtä itse, älä kuvittele, että joku haluaa tehdä sen puolestasi. Kyse on sinun käyttäjästäsi, sinun pelistäsi, sinun "halustasi"--joten tee itse työ! (Ja kiepsautetaanpa tämä koko juttu ympäri. Jos Sinä tienaat päivässä 20k 3 kuukauden ajan, niin voit ostaa oman Royal paintbrushin!)

Tipsuli_ ilmoittaa kaikista varkaista!!

Ja vaikka pyytäisitkin jotain ei-niin-kallista esinettä, niin pyydät silti jotain muuta pelaamaan peliä puolestasi, eivätkä ihmiset pidä siitä. Vaikka joku ei sinulle tavaraa antaisikaan niin ei se tarkoita, että hän olisi "ilkeä" ihminen: myös hän on joutunut pärjäämään omillaan ja jokainen NP vaatii työtä. Jos et itse luopuisi kalliista ja harvinaisista tavaroistasi niin älä oleta kenenkään muunkaan tekevän niin. Mieti sitä ennen kuin menet anelemaan keneltäkään mitään. :)

Bobuste ei pidä ruinaajista tai varkaista :K

Mutta minut scammattiin ja menetin kaikki NP:ni! :´(" sanot. Ensimmäiseksi, olen tietenkin pahoillani siitä, mutta on tosiasia, että on oma vikasi, että menit lankaan. Toiseksi, olet taas samassa tilassa kuin ollessasi uusi. Tiedätkö mitä? Tienasit silloinkin aivan itse kaikki NP:si, joten toivottavasti olet nyt hieman viisaampi ja tienaat rahasi takaisin nopeammin. Ja sitä paitsi... mistä tämä koko sivu kertoo? No tietenkin siitä kuinka tienata NP:itä! En voi uskoa, että käymme tätä keskustelua nyt...

Ei, et saa kopioida edes yhtä lukua.

On myös yksi asia mitä kannattaa miettiä anelussa. Se on tietenkin vastoin sääntöjä ja käyttöehtoja aivan kuten scammauskin. Mutta miten? Kysyt. Aika yksinkertaista itseasiassa. Kuten tiedämme scammaus on toisten tavaroiden huijaamista itselle. Anelijat taas yrittävät sanoa, että heillä ei ole tarpeeksi aikaa/energiaa/tietokonetta/ohjelmia/taitoja/mahdollisuutta pelata neopetsä itse ja ansaita omia NP:itään. Kukaan maailmassa ei tietenkään voi todistaa anelijan tarinaa, joten on mahdollista (ja usein näin onkin_______), että joku valehtelee olevansa "köyhä" vain saadakseen NP:itä tai tavaroita. Mutta arvaapa taas kerran mitä tämä koko sivu käsittelee? Aivan oikein. Kaikkia helppoja tapoja ansaita NP:itä! Joten me olemme juuri torjuneet kaikki mahdolliset tekosyyt, joita anelijat voivat käyttää.

Anelu saa sinut näyttämään naurettavalta!

Joten tässä pääsemme siihen, että anelu on oikeastaan scammausta, sillä kaikki neopetsssa aloittavat samalta pohjalta ja kaikilla on samat mahdollisuudet. Kuinka hyödynnät nuo mahdollisuudet riippuu aivan sinusta. "Eliitti" ja "rikkaat" pelaajat ovat aloittaneet aivan samalta pohjalta kuin sinäkin. He eivät ole saaneet mitään extroja aloittaessaan. Jokainen heistä on käynyt läpi saman kovan työn rääkin päästäkseen tavoitteeseensa ja myös sinä voit saavuttaa saman. Anna heidän olla esimerkkinä, ei sellaisena joilta varastetaan.

Äläkä myöskään varasta toisten sivuja!!

Ei ole mitään tapaa anella "kauniisti" ihmisiltä heidän kovan työn tulostaan.

  • Kysy lahjoitusta--kysy joltakin jotain ilman mitään korvausta
  • Anele--kysy joltain jotakin ilman samanarvoista tai mitään korvausta
  • Scammaa--yritä saada joku lahjoittamaan jotain sinulle ilman mitään korvausta

Onko kukaan muu alkamassa hieman epäluuloiseksi anelun suhteen? Niin minäkin ajattelin. Älä edes yritä sitä! Se on törkeää. Kukaan neopetsssä ei ole sinulle velkaa olemassaolostasi. Tee itsellesi palvelus--ansaitse omat NP:si!

Tämän suomenkielisen tekstit tekijänoikeudet on Tipsuli_:lla

Lopuksi vielä. Jokainen lapsi on oppinut hyvin varhaisessa elämän vaiheessaan, että ei saa ottaa toisen omaa. Ei kukaan oikeassa elämässäkään tule antamaan sinulle uutta autoa vain koska pyydät "kauniisti". Kaikki tietävät sen (jos et rehellisesti tiennyt sitä niin, sitten voit kyllä ryömiä takaisen sen kiven alle mistä tulitkin.) Oikeassa elämässä on kyllä tilanteita joilloin ihmiset tarvitsevat ruokaa, vaatteita ja yöpaikan selvitäkseen seuraavaan päivään ja on olemassa hyväntekijöitä, jotka lahjoittavat ne heille. Mutta sinulla on kuitenkin vaatteet, tietokone, jossa nettiyhteys, mukava koti, sekä riittävästi ruokaa--et tarvitse muutamaa NP:tä selvitäksesi. Kun anelet neopetsssä, loukkaat ihmisiä, joilla ei oikeasti ole asuinpaikkaa eikä ruokaa ja minä pidän sinua siinä vaiheessa todella säälittävänä ja itsekkäänä.

Säälittävää on myös varastaa toisten sivuja.

Tiedän, että olet voinut joutua ruinaamaan ja anelemaan kauan haluamaasi, mutta silti anelu on minun mielestäni väärin ja kaikkein pahinta mitä voit Neopiassa tehdä. Tietenkin scammaus ja huijaaminenkin on väärin, mutta ainakin sinäkin tiedät sen ja toivot, että siitä voitaisiin päästä eroon. Monet ajattelevat, että anelu ei ole niin väärin ja yrittävät puolustella sen tekijöitä. Anelu on vastoin sääntöjä. Sinä voit ja sinun pitäisi tienata omat NP:si itse. Ihmettelen usein, että miten ihmiset, jotka eivät pärjää nettipelissä yksin, pärjäävät oikeassa elämässä...

Päivittäin

Päivittäinen NP:iden keräyskierroksesi voi näyttä vaikkapa tältä:

Älä varasta Bobusten sivua!

__ Kerää korkosi pankista
__ Vieraile ilmaisissa ja melkein ilmaisissa
__ Pelaa pelejä, joko suosikkejasi tai tiettyjä, joista saa paljon NP:itä
__ Tarkista osakkeesi, jos sinulla on niitä
__ Tarkista kaupat ostaaksesi tavaroita
__ Varusta oma kauppasi ja hinnoittele tavarat
__ Selaa läpi vaihdot ja huutokaupat löytääksesi hyviä löytöjä
__ Tarkista Shop Wizard löytääksesi lisää hyviä tarjouksia
__ Tyhjennä kaupan tilisi ja tee talletus pankkiin
__ Harkitse osallistumista kilpailuihin tai haasteisiin

Muista, että voit soveltaa tätä listaa omien taitojesi mukaiseksi. Löydä tavat, jotka sopivat parhaiten itsellesi ja käytä niitä!

Hieman minusta

Joten onko tästä oppaasta ollut sinulle apua? Toivon todella niin. Jos haluat omistajani Tipsuli_:n tietävän ajatuksesi hän olisi todella kiitollinen. Jos sinulla on jotain ehdotuksia, korjauksia tai linkkejä, hän todella haluaisi kuulla niistä!
Tipsuli ja minä haluaisimme kiittää Alia, joka ystävällisesti antoi meidän kääntää oman mahtavan oppaansa suomenkielelle. Haluamme myös kiittää kaikkia lukijoita, jotka lähettävät meille kiitoksia, linkkejä, vinkkejä, sekä muuta kannustavaa ja rakentavaa palautetta, jotka jaksavat pitää meidät hymyilevinä. Tästä oppaasta ei olisi hyötyä ilman teitä, jotka luette tätä. Kiitos!

Bannerit

Nämä bannerit ovat täysin vapaasti levitettävissä. Voit laittaa niitä kaikkialle! :D Jos haluat tehdä oman bannerisi niin sekin käy.
Levitä sanaa--NP:iden ansaitseminen on helppoa ja hauskaa!
Kopioi tämä (180px x 35 px):tai tämä (480px x 60px):

Tekijänoikeudet

Ja nyt...pieni oppitunti tekijänoikeuksista...

Tekijänoikeudet myönnetään automaattisesti kenelle tahansa, joka tekee kuvan, runon, laulun, tarinan tai artikkelin mihin tahansa formaattiin. Tämä työ voidaan julkaista missä vain, vaikkapa internetissä. Tekijänoikeuksia ei tarvitse rekisteröidä missään, vaan ne ovat automaattisesti henkilöllä, joka on tehnyt työn. Tekijänoikeudet tarkoittavat sitä, että vain teoksen tekijä päättää siitä kuinka työtä käytetään; kukaan ei saa kopioida sitä ilman tekijän lupaa. Tekijänoikeudet pätevät kaikkeen internetissä...kun työ on julkaistu kaikki sen oikeudet kuuluvat työn tekijälle.

Kun me teemme jotain tänne neopetsin, esimerkiksi lemmikkisivun, me annamme joitain oikeuksia neopetslle. Nämä oikeudet mainitaan käyttöoikeuksissa; periaatteessa me lupaamme olla rikkomatta neopetsn tekijänoikeuksia ja takaamme, että omat työmme eivät riko kenenkään toisen tekijänoikeuksia niiden ollessa neopetsn sivutilassa. Olen hyväksynyt nämä käyttöehdot, enkä ole rikkonut niitä.

Tämä nettisivu--"Haluatko neoMiljonääriksi?" on julkaistu bobuste078316:n lemmikkisivulla www.neopets.com:ssa. Käyttäjällä tipsuli_ (eli minä) on tekijänoikeudet tähän suomenkieliseen tekstiin. Minä kirjoitin sen, et sinä. Annan sinulle luvan linkittää sen, mutta kopioida et saa. Myös käyttöohdoissa sanotaan, että toisen tekemää materiaalia ei saa käyttää luvatta. Tämä on minun materiaalini, eikä sinulla ole kirjallista lupaani kopioida sitä, etkä sitä minulta koskaan saa. (voit kuitenkin kysyä minulta mikäli haluat käyttää osia tekstistäni)
Englanninkielisen materiaalin tekijänoikeudet ovat käyttäjällä alatyr13 ja minulla on hänen kirjallinen lupansa kääntää opas suomeksi.

On hyvin surullista, että minun on korostettava tätä, mutta liian moni ihminen kopioi luvatta toisen sivulta. Olen tehnyt töitä tämän eteen, joten tee oma oppaasi äläkä kopioi minulta tai keneltäkään muultakaan luvatta.


Auttanut ihmisiä rikastumaan 28.05.2006 alkaen.
Viimeksi päivitetty 21.11.2007

Tiedätkö jonkin hyvän oppaan?
Kerro oman tai vaikka kaverisi hyödyllisen oppaan linkki niin lisään sen tähän mielelläni.Heads Up! You're about to leave Neopia!

You've clicked on a link that will take you outside of
Neopets.com. We do not control your destination's website,
so its rules, regulations, and Meepit defense systems will be
different! Are you sure you'd like to continue?It is a journey
I must face...alone.
*dramatic music*
I want to stay on Neopets,
where the dangers of
Meepit invasion
are taken seriously.
Heads Up! You're about to leave Neopia!

You've clicked on a link that will take you outside of
Neopets.com. We do not control your destination's website,
so its rules, regulations, and Meepit defense systems will be
different! Are you sure you'd like to continue?It is a journey
I must face...alone.
*dramatic music*
I want to stay on Neopets,
where the dangers of
Meepit invasion
are taken seriously.
Heads Up! You're about to leave Neopia!

You've clicked on a link that will take you outside of
Neopets.com. We do not control your destination's website,
so its rules, regulations, and Meepit defense systems will be
different! Are you sure you'd like to continue?It is a journey
I must face...alone.
*dramatic music*
I want to stay on Neopets,
where the dangers of
Meepit invasion
are taken seriously.
/help/bumper/headers/log-in-to-facebook

NEOPETS, characters, logos, names and all related indicia
are trademarks of Neopets, Inc., © 1999-2018.
® denotes Reg. US Pat. & TM Office. All rights reserved.

PRIVACY POLICY | Safety Tips | Contact Us | About Us | Press Kit
Use of this site signifies your acceptance of the Terms and Conditions